AKUSTISK HILDE HALSETH

SØNDAGSKONSERTEN MED HILDE HALSETH

Fjell- og Fårikålfestivalen har tradisjoner for å trekke fram aktuelle artister til en avdempet og mer eller mindre akustisk konsert i foajeen i Oppdal kulturhus. Slik blir det også i år. Søndag 6. oktober kl. 14.00 står Hilde Halseth på scenen, uten band, men med egne låter i en akustisk setting.

Hilde Halseth er for mange et kjent artistnavn i Oppdal og omegn. Hun er rennbygg men har bodd i Oppdal i over 20 år, hvor hun har holdt mange konserter i ulike settinger og arenaer. For flere år tilbake hadde Hilde konsert under Fjell- og Fårikålfestivalen hvor hun sang låter av Prøysen på egen dialekt. Nå er hun tilbake og vil framføre egenskrevne låter på rennebudialekt.

Det siste året har Hilde vært i Øra studio i Trondheim og spilt inn flere av sine låter. Hun er også for tiden i studio for å spille inn flere låter.

Låtene hun skriver tar utgangspunkt i egne erfaringer, hvor tekstene står sentralt og gir rom for ettertanke. «Jeg skriver meg ut av de utfordringene livet byr på», sier hun. Låtene hennes er melodiøse og treffer et blandet publikum.

Hilde åpner opp og gir mye av seg selv med sin tilstedeværelse, ekte og ærlige fremtoning.

Hilde kan høres blant annet på NRK P1 og Nea radio. Dette året har hun også spilt inn to musikkvideoer i hovedsak i vakker Oppdalsnatur. Musikkvideoene finner du på YouTube.

I fjor sommer gjorde hun byjente av seg men har fortsatt stor tilknytning til Oppdal.

Tidligere i år har hun holdt flere konserter med eget materiale, blant annet på Rennebumartnan, men da med fullt band. Nå er hun tilbake i Oppdal for å framføre sine egenskrevne låter i akustisk drakt. Hun har med seg Jo Ranheim, på gitar og vokal. Hun knyttet bekjentskap med Jo i forbindelse med innspilling av låter i Øra studio. I tillegg til å synge spiller Hilde piano og tverrfløyte.

Hilde lover at dette skal bli en konsert som vil ha fokus på formidling av tekster med et buskap som mange nok vil kjenne seg godt igjen i.