ÅRETS MOSKUS AKEVITT

Lørdag 6. oktober skjer det igjen. Det årlige slippet av en av Norges mest eksklusive akevitter, Moskus Ekstra Fatlagret 2018. Kun 1464 eksemplarer  er produsert denne gangen, og alle er nummererte.

Årets utgave blir presentert under åpningen fredag kveld.

Og dette er et aldri så lite jubileum – den femte utgaven av denne festival-tapningen, til ære for Fjell- og Fårikålfestivalen.

-Master blender, Jon Bertelsen, har funnet frem til de fineste sherryfatene. Dette gir en bløt og harmonisk akevitt, men med et tydelig krydderpreg, forteller utvikler og eier av Det Norske Brenneri, sunndalingen Odd J. Nelvik. Moskus Ekstra Vellagret 2018 utfordrer smakssansene.

Akevitten selges kun på Oppdalspolet og noen få Vinmonopol i regionen, og har vært utsolgt hvert eneste år. Ja, de ivrigste står i kø når Vinmonopolet åpner lørdag klokken 10.00 – kanskje for å sikre seg et spesielt nummer på flasken.

Moskus Ekstra Vellagret 2018 er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner. Den er langtidslagret på de beste Oloroso sherryfat fra Spania og krydret med karve og urter, blant annet lokale vekster fra Oppdalsfjella. Einebær, fjellbjørkeskudd og mjødurtblomster,  men også blant annet kvann fra Ibsens Urtehage i Grimstad.

Om smaken sier master blender Jon Bertelsen: Kompleks smak av karve, rund og fyldig,  med en tiltalende sherrynese. Medium til lang avslutning hvor krydderet sitter igjen helt til slutt. Alt i alt, dette er en ekte Moskus!