ÅRETS EKSKLUSIVE AKEVITT-SLIPP

MOSKUS EKSTRA VELLAGRET 2019 PRESENTERES UNDER ÅPNINGEN AV FJELL- OG FÅRIKÅLFESTIVALEN FREDAG 4. OKTOBER

Lørdag 5. oktober skjer det igjen, under Fjell- og Fåreikålfestivalen i Oppdal. Det årlige slippet av en av Norges mest eksklusive akevitter, Moskus Ekstra Fatlagret 2019. Bare 1475 eksemplarer er produsert, og alle er nummererte.

-Master blender, Jon Bertelsen, har funnet frem til de fineste sherryfatene, men nytt i 2019-utgaven er også det nydelige madeira-preget.

Bertelsen sier følgende om årets utgave: -Moskus er en smaksrik akevitt, med tydelig preg av madeirafat. Smaken kan minne om en gåtur i oppdalsfjellene; einebær, mjødurt og fjellbjørkas museører. I tillegg er det friske drag av sitron og fersk mynte, søte toner av lakris og vanilje – og selvfølgelig en riktig dose karve.

Dette gir en bløt og harmonisk akevitt, men med et tydelig krydderpreg, forteller utvikler og eier av Det Norske Brenneri, sunndalingen Odd J. Nelvik. Moskus Ekstra Vellagret 2019 utfordrer virkelig smakssansene. Passer til norsk tradisjonsmat, men er selvsagt også velegnet som en avec, i et nydelig tulipanglass.

Akevitten selges kun på Oppdalspolet og noen få Vinmonopol i regionen, og har vært utsolgt hvert eneste år. Ja, de ivrigste står i kø når Vinmonopolet åpner lørdag 5. oktober klokken 10.00 – kanskje for å sikre seg et spesielt nummer på flasken.